Automatische updates

Automatische updates zijn erg handig. Iedereen die een computer gebruikt heeft ze nodig. Op elke computers worden updates toegepast maar wie het allemaal zelf wilt doen loopt een grote kans dat dit wordt vergeten. En dat terwijl we allemaal weten hoe belangrijk het is om je pc up-to-date te houden.

Een automatische update is een update die zichzelf installeert als dit nodig is. Updates zijn er voor alle soorten programma’s en daardoor is het bijna niet meer bij te houden wat de veranderingen allemaal zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je computer up-to-date blijft zodat je bijvoorbeeld geen schadelijke software krijgt en je alles overzichtelijk kunt houden. Anders loop je het risico dat het een rotzooi wordt op je computer en dat deze daardoor trager wordt. Bovendien krijgen virussen dan ook een kans. De automatische updates zijn dus eigenlijk ook gewoon een eerste stap voor een goede beveiliging van je computer!

Je kunt op je computer instellen dat er automatisch updates worden geïnstalleerd. Het is ook mogelijk om er voor te zorgen dat je een melding krijgt wanneer er nieuwe updates zijn zodat je zelf kunt kiezen of je deze wilt installeren of niet. Maar dat wordt vaak vergeten en daarom is het verstandig om het gewoon automatisch te laten gebeuren. Op het besturingssysteem van je pc staat waarschijnlijk een hulpprogramma dat gegevens over je computer registreert. Via deze weg kan het programma er dus achter komen of er een update nodig is of niet. Het word natuurlijk ook allemaal netjes geregistreerd zodat je zelf kunt checken welke updates er allemaal zijn geïnstalleerd.

Een groot voordeel is dus dat je eigenlijk zelf niks hoeft te doen en het werk allemaal voor jou wordt gedaan. Het programma kan bijhouden wat er veranderd moet worden en welke update er nodig is en zal deze meteen installeren. Je computer blijft dus schoon en up-to-date, iets dat erg belangrijk is in het onderhouden van je computer.